برنامه ریزی ترافیکی برای برگزاری مراسم‌ ایام محرم

خبرگزاری مهر: رئیس پلیس پایتخت با اشاره به در پیش بودن ایام محرم، از لزوم برنامه ریزی ترافیکی و انتظامی برای هرچه بهتر برگزار شدن مراسم‌های عزاداری و همکاری با مسئولان هیات‌ها خبر داد.
 
سردار حسین رحیمی با اشاره به اینکه امنیت از بزرگترین نعمت‌های خداوند است و از این رو تلاش برای ایجاد امنیت هم از ارزش و منزلت بالایی برخوردار است، عنوان کرد: باید با تمام توان خود تلاش کنیم که مردم، امنیت را با تمام وجود خود احساس کنند و هرگز احساس نا امنی نداشته باشند.

رحیمی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در برنامه روز گذشته ایشان در دانشگاه پلیس، عنوان کرد: رضایت مقام معظم رهبری و تعابیر بلند ایشان برای سربازان و عاشقان خود در نیروی انتظامی مایه مباهات و افتخار ماست و این رضایت بالاترین افتخار و سربلندی برای ما است.

وی با اشاره به اجرای موفقیت آمیز مرحله اول طرح رعد توسط کلانتری‌ها و سرکلانتری‌های تهران بزرگ که با هدف برخورد همه جانبه با تمام مظاهر و ناهنجاری‌های اجتماعی و مخلان نظم به مرحله گذارده شد، بیان کرد: طرح رعد به صورت مستمر اجرا خواهد شد و هرگز اجازه نخواهیم داد که کسی امنیت و آرامش مردم را به خطر بیندازند.

رئیس پلیس پایتخت با اشاره به افزایش بیش از ۳۰ درصدی بار ترافیکی در مهرماه، اظهار کرد: لازم است که از هم اکنون با برنامه ریزی دقیق و کارشناسی شده به گونه‌ای اقدام کنیم که مردم در رفت و آمد خود تردد راحتی داشته باشند.

رحیمی در ادامه با اشاره به در پیش بودن ایام محرم الحرام و لزوم برنامه ریزی ترافیکی و انتظامی برای هرچه بهتر برگزار شدن این مراسم و همکاری با مسئولان هیات‌ها، بیان کرد: همه ما مدیون امام حسین (ع) هستیم و خود را مرهون و بدهکار ایشان می‌دانیم چرا که اگر رشادت‌ها و جانفشانی‌های امام حسین و یاران باوفای ایشان نبود امروز از اسلام ناب محمدی خبری نبود.

وی با اشاره به بخشی از فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص نیروی انتظامی که فرموده بودند آنانکه در قالب نیروی انتظامی امنیت و آرامش خیال را برای مردم به ارمغان می‌آورند به واقع مجاهدان فی سبیل الله هستند، عنوان کرد: این مدال ارزشمند است که بر سینه فرد فرد ماست از این رو باید با تلاش بی وقفه و صادقانه وگره گشایی از مشکلات مردم بگونه ای خدمت نماییم که مشمول این مصداق و کلام گهر بار آقا باشیم.

راهکار آلمان برای حل بحران کره شمالی

خبرگزاری مهر: «زیگمار گابریل» وزیر امور خارجه آلمان،  می‌گوید که برای حل کشمکش حاضر با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی، بر سر برنامه اتمی این کشور قوه تخیل و گام های جسورانه لازم است.

وزیر امور خارجه آلمان در مصاحبه با روزنامه آلمانی «بیلد» گفت که در مذاکرات مستقیم باید به کره شمالی نشان داد که برای حفظ امنیت، تضمین دیگری غیر از بمب اتمی وجود دارد.

گابریل تاکید کرد که کیم (رهبر کره شمالی) دیوانه نیست، بلکه استراتژی‌ای را دنبال می‌کند که با خونسردی درباره‌اش فکر شده است. او فکر می‌کند وقتی بمب اتم داشته باشد، امنیت کشورش تامین شده است؛ چون کسی جرأت نخواهد کرد او را تهدید کند.

گابریل گفت باید منتظر بود و دید که تحریم های اخیر علیه کره شمالی چه تاثیری خواهد داشت. تحریم نیاز به زمان دارد تا تاثیرش را بگذارد.

وزیر امور خارجه آلمان در ادامه افزود که کنفرانس امنیت و همکاری در اروپا چنین تضمین امنیتی را برای اروپا به وجود آورده و در مورد کره شمالی هم تنها مذاکرات مستقیمی که در آن کشورهای دارای حق وتو در سازمان ملل، آمریکا، چین و روسیه شرکت داشته باشند، می‌تواند به برون رفت از بن‌بست بینجامد.

چالش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی ایران

فریدون مجلسی در روزنامه آرمان نوشت: اخیرا وزیر خارجه ایران از دو اَبَرچالش در مقابل دستگاه دیپلماسی ایران سخن گفته است. واقعیت آن است که وزرات خارجه در ایران با ابرچالش‌های متفاوتی درمنطقه و درسطح بین‌المللی روبه‌روست. ایران در منطقه در زمان تحریم‌ها مشکلات چندانی باکشورهای منطقه نداشت.
 
نه اینکه تحریم‌ها مطلقا برمسائل ما با کشورهای منطقه تاثیر نگذاشته بود، بلکه تاثیرگذاری تحریم‌ها بیشتر درحوزه بین‌المللی بود. زیرا ایران از کشورهای اروپایی مواد اولیه صنعتی دریافت می‌کرد و صادرات ایران هم هدفی جز کشورهای غربی نداشت. اکنون نیز که برخی از ابعاد برجام پیاده‌سازی نمی‌شود به علت فشارهای آمریکاست. از سوی دیگر این نکته جای توجه دارد که برجام قرارداد دوستی ایران و آمریکا نیست که آمریکا به استناد برجام با ایران همکاری کند. دشمنی‌آمریکا و ایران متصل است به مواضع ایران و تل‌آویو نسبت به هم و این موضوع قطعا راه حل دارد و ایران می‌تواند با جامعه جهانی ارتباط داشته باشد.
 
در مورد چالش ارتباط مستمر ایران و اروپا نیز این چالش تحت تاثیر فشار آمریکایی‌ها قرارداد و حتی آمریکا قرار است تا چند روز دیگر برنامه راهبردی علیه ایران را اعلام کند. مشکل اصلی در ایران بسته بودن راه‌های ارتباطی است. دولت قبل درآمریکا راه‌های ارتباطی را گشوده بود و کری به راحتی با ایران در مسائل بحرانی تماس می‌گرفت اما درحال حاضر این راه ارتباطی بسته شده زیرا ترامپ فردی نیست که بتوان با او وارد مذاکره برابر و محترمانه شد و نوع رابطه او قابل پذیرش نیست. حال باید دید دراجلاس آینده سازمان ملل فضای گفت‌وگو به وجود خواهد آمد، زیرا احتمالا جلسه 1+5 در حاشیه اجلاس سازمان ملل برگزار خواهد شد و البته این بار ایران به همراه سایر کشورها در مقابل آمریکا خواهد نشست.
 
باید از فرصت اجلاس سازمان ملل استفاده کرد وخواسته‌های ایران باید درپناه حقوق بین‌الملل اجرایی شود. چون ایران به وظایف خود عمل کرده است. حال نوبت غربی‌هاست که به تعهدات خود پایبند باشند. باید دانست که مساله موشک‌های ایران و اعتراض به آن امکان طرح ندارد زیرا اعتراض غربی‌ها و آمریکایی‌ها اصولی نیست. چالش منطقه‌ای ایران کمی متفاوت است. درمنطقه با کشورهایی روبه‌رو هستیم که هنوز شیوه‌های قومی و قبیله‌ای در آنها حاکم است. سران این کشورها درآمریکا تحصیل کرده‌اند اما دارای بافت سنی و قبیله‌ای هستند و هنوز در حل مشکلات داخلی خود عاجزند. عربستان اولتیماتوم 48 ساعته به قطر داد و امروز با 48 روز بعد از آن 48 ساعت هیچ تحرک نظامی علیه قطر انجام نداده است.
 
مشکل ایران این است که درحال حاضر نمی‌داند با چه افرادی طرف معامله است. عربستان هنوز نتوانسته به خواست خود دست یابد. عربستان اعتقاد دارد که در یمن با ایران می‌جنگد و درحالی که هیچ گونه ارتباط زمینی بین ایران و یمن وجود ندارد اما عربستان برجهالت خود تاکید دارد. از جمله چالش‌های مهم ما در منطقه، پاکستان است که از تربیت القاعده و داعش گرفته تا قاچاق مواد مخدر برای ایران مساله‌ساز شده‌اند. پاکستان بر سر انتقال گاز ایران از ما باج می‌خواست. در حال حاضر باید تنها به عنوان یک همسایه با آنها رفتار کنیم و به جای انتقال گاز از طریق پاکستان به دنبال صادرات گاز مایع باشیم. چالش دیگر ایران در منطقه با ترکیه است. با فرونشست بحران داعش در سوریه و عراق ترکیه به این نتیجه رسیده که باید با ایران بر اساس رویه سابق رفتار کند.
 
چالش‌های ایران در عراق مهم‌تر است. با پایان کار داعش در عراق فرصت خوبی برای سازندگی در این کشور به وجود خواهد آمد که ایران باید بکوشد که روابط موزیانه عربستان فرصت شرکت در بازسازی عراق را از ایرانیان نگیرد زیرا بازار عراق فرصت خوبی برای ایران محسوب می‌شود. عربستان تمایل دارد که سلطه اقلیت صدامی را به عراق بازگرداند و ایران باید حمایت خود را در این راستا قرار دهد که اکثریت مردم عراق بدون تبعیض قومیتی در اداره عراق شرکت کنند. مساله کردستان هم چالش دیگری است. رابطه ایران با کردها متفاوت از رابطه ترکیه با کردهای عراق است.
 
اقلیم کردستان خودگردانی را تجربه کرده و زندگی مردم اقلیم پیشرفت کرده است، اما حرکت به سوی استقلال به سود کردستان نیست. کردهای اقلیم بهتر است به خودمختاری خود توجه کنند تا از دوستی ایران و ترکیه برخوردار شوند. در عین حال ایران در این زمینه می‌تواند منافع زیادی داشته باشد. ایران باید کردستان را با این واقعیت آشنا کند که توسعه اجتماعی خود را در خودمختاری دنبال کند نه در استقلال از عراق.

«نهنگ آبی» در فضای ایران شنا می کند؟

زهرا چوپانکاره در روزنامه اعتماد نوشت:  « موبی دیک چنان که گویی در مرداب فرورفته باشد گرد محور خود چرخید و به حال حمله، جناح نزدیک‌تر خود را به طرف دماغه غلتاند و بی‌آنکه سوراخی در آن پدید آورد، چنان ناگهانی قایق را برگرداند که اگر به خاطر قسمت برآمده جای پارو که در آن لحظه به آن چنگ زده بود نبود، بار دیگر (ناخدا) اَهَب بار دیگر به میان دریا پرتاپ می‌شد. » داستان موبی‌دیک از آن قصه‌های قدیمی است، از آن رمان‌های کلاسیک که اگر کسی هم آن را نخوانده باشد نام و کلیت داستان آن را می‌داند.
 
داستان رویارویی ناخدا اهب با یک نهنگ سفید، روایت جنگی که دست آخر به در هم شکستن کشتی و قربانی شدن تمامی خدمه آن ختم می‌شود، جز یک بازمانده که قرار است از زبان او، داستان هرمان ملویل نوشته شود. موبی دیک یا نهنگ سفید یکی از نمونه‌های جدال بین خیر و شر است، یکی از نمونه‌های متعلق به ادبیات کلاسیک. حالا دنیا نسخه‌های دیگری از نهنگ‌های استعاری خودش را دارد، دنیای مدرن، دنیای نهنگ آبی است و داستانی که به جای ورق‌های کتاب سر از گوشی‌های هوشمند هزاران نوجوان درآورد و تعدادی از آنها را به کام مرگ کشاند.
 
در کتاب موبی دیک با ترجمه پرویز داریوش، ناخدا اهب در صفحه ٤٢١ همراه موبی دیک در دریا ناپدید می‌شود، در بازی نهنگ آبی ٥٠ روز طول می‌کشید تا قربانیان دست به خودکشی بزنند. داستان نهنگ آبی تبدیل شد به پرونده‌ای که برای بسته شدن آن پای پلیس و دولت روسیه به میان آمد و پس از آن در کشورهای دیگر دولت‌ها و رسانه‌ها و روانشناسان دست به کار بررسی و چاره‌اندیشی برای آن شدند. این روایت مدرن از مرگ به خاطر یک نهنگ، دیگر ارزش ادبی نداشت.
 
روز اول: F-٥٥ را با تیغ روی دست‌تان حک کنید و عکسش را بفرستید.
 
روز سیزدهم: به موسیقی‌ای که برای‌تان فرستاده می‌شود گوش کنید.
 
روز بیست و دوم: به پشت‌بام بروید، روی لبه بنشینید، جوری که پاهای‌تان در هوا معلق باشد.
 
روز بیست و هشتم: امروز با هیچ‌کس صحبت نکنید.
 
روز پنجاهم: از روی ساختمانی بلند بپرید و بمیرید.
 
وی‌کی یک شبکه اجتماعی محبوب در روسیه است، از همین طریق بود که گروه نهنگ آبی به راه افتاد و دستورالعمل رفتن به سوی مرگ داوطلبانه در اختیار نوجوانانی که به این گروه می‌پیوستند، قرار می‌گرفت. این دستورالعمل‌های روزانه سبب می‌شدند که در کمتر از دو ماه، نوجوانی که درگیر این چالش اینترنتی شده بود ذره‌ذره از زندگی فاصله بگیرد، مردن را بارها و بارها با صدمه زدن به اعضای بدنش و ایستادن بر لبه بلندی و فاصله گرفتن از دیگران تمرین کند و یک روز تن به مرگ دهد. اما با همه اینها قرار نبوده که همه شرکت‌کنندگان، این بازی را تا دم مرگ جدی بگیرند. خیلی‌ها از سر کنجکاوی به این بازی سرک کشیدند و برخی از رسانه‌ها نوشته‌اند که معلوم نیست خودکشی قربانیان نهنگ آبی صرفا به خاطر شرکت در این بازی بوده باشد.
 
نهنگی نیست
 
موجی که در سال ٢٠١٥ و ٢٠١٦ در روسیه و در میان نوجوانان پدید آمد و آنها را به سمت چالش نهنگ آبی کشاند، ماه‌ها طول کشید تا به ایران برسد. در یکی دو ماه اخیر کم‌کم نام این چالش در میان کاربران اینترنت مطرح شد و هفته گذشته بود که سرانجام توانست جای خودش را در میان سوالات رسانه‌ها و پاسخ‌های مسوولان باز کند. وزیر ارتباطات پیش از هر چیز اول اشاره کرد که این بازی به آسانی در دسترس نیست و نمی‌توان مانند سایر برنامه‌های موجود برای گوشی‌های هوشمند آن را دانلود کرد: «این بازی از بسیاری از فروشگاه‌های نرم‌افزار حذف شده و به طریق معمول در ایران هم قابل دسترسی نیست.» محمدجواد آذری جهرمی در صفحه اینستاگرام خود متذکر شد که نباید مساله این بازی را به بزرگ‌تر از آنچه هست تبدیل کرد: «انتقال مفاهیم در قالب زبان بازی، تاثیر‌گذاری بیشتری دارد. در میان بازی‌های مفید گاهی اندیشه‌های شیطانی نیز تبدیل به یک بازی می‌شود و نهنگ آبی یکی از این بازی‌هاست. در این میان و برای صیانت از جوانان مهم‌ترین وظیفه را در کنار حاکمیت، خانواده‌ها بر عهده دارند. رسانه‌های رسمی و اجتماعی برای اطلاع‌رسانی خوب عمل کردند. باید مراقبت کنیم کار رسانه‌ای دغدغه ایجاد کند و نه ترس. ترس ناشی از بی‌اطلاعی است و وظیفه رسانه دقیقا اطلاع‌رسانی است.» او گفت که شبکه اجتماعی وی‌کی در ایران فیلتر است و با این وجود خبر از این داد که وزارت ارتباطات در خصوص موضوع عدم ترویج خشونت از طریق این شبکه با مدیران آن مذاکره خواهد کرد. و بعد از بخش خصوصی دعوت کرد که برای فعالیت بیشتر در حوزه تبلت و سیم کارت خاص برای کودکان و نظارت والدین بر فعالیت فرزندان‌شان در فضای مجازی آغاز به کار کنند و قول حمایت از فعالیت‌ها در این بخش را داد.
 
مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای اما در صحبت‌های چند روز گذشته خود سعی کرد خانواده‌ها را قانع کند که این چالش به کل تمام شده و اثری از آن نیست. او گفت که این بنیاد از سه ماه پیش از این موضوع مطلع بود اما آن را رسانه‌‌ای نکرده چون تاثیرات منفی زیادی داشته است. حسن کریمی قدوسی گفت: «نهنگ آبی یک چالش همانند ریختن سطل آب یخ روی سر است. از آنجایی که «نهنگ آبی» نیاز به یک ادمین برای تایید و اعلام مراحل دارد، با دستگیری سازندگان آن عملا دیگر این چالش وجود ندارد. پرداختن به چنین موضوع‌هایی سبب می‌شود جریانی شکل بگیرد که بگوید بازی خوب نیست و بحران جدیدی در رابطه با بازی‌ها در سطح کشور ایجاد شود؛ اما باید بگوییم که تاکنون هیچ موردی از این بازی در ایران گزارش نشده است. »
 
کلیدواژه‌ای برای میل به خودکشی
 
حالا که مدت‌ها از دستگیری ادمین اصلی این بازی می‌گذرد، در برخی از رسانه‌ها به این موضوع اشاره شده که در حال حاضر این چالش تنها به صورت پیغام‌های خصوصی از سوی افراد ناشناس برای افراد هدف فرستاده می‌شود و برخی دیگر می‌گویند که نسخه‌های دیگر این بازی که از طریق اینترنت قابل دریافت هستند، نسخه‌های تقلبی هستند و مشخص نیست کسانی که این نسخه‌ها را منتشر کرده‌اند چه هدفی دارند. اما برخی از شبکه‌های اجتماعی اصلی که رابط میان میلیون‌ها کاربر هستند و خواه‌ناخواه با موضوع نهنگ آبی ‌درگیر شده‌اند تلاش دارند تا با وجود وجود داشتن یا نداشتن این چالش، نسبت به احتمال تمایل کاربران به گروه‌های خطرناک واکنش نشان دهند.
 
شبکه اجتماعی اینستاگرام مدتی است که یک پیغام خودکار را فعال کرده است. اگر کسی معادل انگلیسی کلمات نهنگ آبی، چالش نهنگ آبی یا هشتگ‌هایی که به صورت معمول در خصوص این بازی معروف شده‌اند را در بخش جست‌وجوی این شبکه اجتماعی وارد کند، پیش از هر چیز با این پیغام از سوی اینستاگرام مواجه می‌شود: «پست‌هایی که با این کلیدواژه‌ها به دنبال آنها هستید، معمولا مشوق رفتاری هستند که منجر به صدمه یا حتی مرگ می‌شوند. اگر دوره سختی را از سر می‌گذرانید، ما دوست داریم کمک‌تان کنیم.» در پایین این پیغام لینکی گذاشته شده که با کلیک روی آن صفحه مجزایی با چند توصیه کوتاه ظاهر می‌شود: با یکی از دوستان‌تان تماس بگیرید، با یکی از شماره تماس‌های مربوط به مراکز حمایتی تماس بگیرید (در این بخش با وارد کردن نام کشور، شماره و آدرس این مراکز در اختیار کاربر قرار می‌گیرد.) و آخرین توصیه خواندن فهرستی از راه‌هایی است که خود این شبکه اجتماعی برای حفظ آرامش در این صفحه قرار داده است.
 
از سوی دیگر هم‌زمان با افزایش شایعه اقدام به خودکشی نوجوانان در هند پس از رواج بازی در این کشور، فیس‌بوک هم اعلام کرد که سیاست‌هایی را برای مقابله با خودکشی در پیش گرفته است. مدیر سیاست‌گذاری‌های عمومی این شبکه اجتماعی در منطقه هند، آسیای مرکزی و جنوبی گفته است: «فیس‌بوک جایی است که آدم‌ها با هم ارتباط می‌گیرند و مسائل خود را به اشتراک می‌گذارند، ما از شرکای خود در حوزه سلامت روان و افراد متخصصی که در این حوزه با آنها همکاری داشته‌ایم آموخته‌ایم که ارتباط داشتن با دیگران یکی از عوامل اصلی پیشگیری از خودکشی است.
 
ما تیم‌هایی در سراسر جهان داریم که در تمام ٢٤ ساعت شبانه‌روز و در تمامی روزهای هفته مشغول کارند. آنها گزارش‌هایی را که فرستاده می‌شود بررسی می‌کنند و اولویت کارشان بررسی گزارش‌های جدی مانند گزارش درباره خودکشی است. برای آنهایی که با ما تماس دارند متن‌هایی آماده شده است تا به کمک این متن‌ها، به آسانی بتوانند با دوستان‌شان درصورت نیاز و در زمانی که خطری آنها را تهدید می‌کند، گفت‌وگو کنند. ما همچنین برای کاربری که به خودکشی می‌اندیشد اطلاعاتی درباره مراکز محلی که می‌توانند به او کمک کنند تهیه کرده‌ایم.» این اقدامات و این پیام‌ها مربوط به همین حالا هستند، مربوط به همین زمانی که به قول مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای «با دستگیری سازندگان آن عملا دیگر این چالش وجود ندارد.»
 
اگر در اینستاگرام تصمیم بگیرید که توصیه‌های این شبکه اجتماعی را نادیده بگیرید و به جست‌وجوی کلمات مربوط به چالش نهنگ آبی ادامه دهید، متوجه می‌شوید که حجم قابل توجهی از عکس‌ها و پست‌هایی که با این کلید واژه پیدا می‌شوند، در واقع مطالب طنزی هستند که این بازی را به مسخره گرفته‌اند اما چه وجود چنین پست‌هایی و چه این موضوع که ادامه این چالش به صورت اولیه‌اش در حال حاضر محل شک است باعث نشده که این کلیدواژه مورد توجه ویژه رسانه‌ها و صاحبان شبکه‌های اجتماعی قرار نگیرد. حالا ترکیب نهنگ آبی فارغ از اینکه این چالش همچنان به صورت سری وجود دارد یا نه، نمادی است از خطر تمایل نوجوانان به خودکشی. در ویدیویی که به معرفی این بازی و اثرات آن پرداخته است آمده: «در وجود چالش نهنگ آبی و نقش واقعی آن در خودکشی تردید وجود دارد، اما در اینکه گروه‌هایی هستند که با محور خودکشی تشکیل می‌شوند و اعضای خود را ترغیب به این کار می‌کنند شکی نیست.»
 
ترس دنباله‌دار
 
«باید به فرزندان‌مان بیاموزیم زندگی بازی نیست که بشود آن را دوباره از سر گرفت.» این توییتی است که پلیس دهلی سه‌شنبه شب روی صفحه توییتر خود منتشر کرد. حالا اگر هشتگ نهنگ آبی را در توییتر جست‌وجو کنید، اغلب توییت‌ها مربوط به کاربران، رسانه‌ها و مقامات هندی است. موج این بازی در حال حاضر هند را فرا گرفته است. دو هفته پیش، مرد جوانی در شهر دهلی، با پرتاب خود از یک پل به زندگی‌اش پایان داد و روزنامه هندوستان تایمز نوشته است که این جوان پیش از مرگ در ویدیویی که در صفحه فیس‌بوکش منتشر کرده گفته: «این آخرین مرحله برای به پایان رساندن چالش نهنگ آبی است.» به فاصله چند روز در ایالت گجرات پسر نوجوانی پس از اقدام به خودزنی تحت مراقبت پزشکی قرار گرفت و هندوستان‌تایمز گزارش داد: «والدین این پسر ١٧ ساله گفته‌اند که او اخیرا رفتار غریبی از خودش نشان داده است، از جمله تماشای فیلم‌های ترسناک و خط انداختن با تیغ روی دست‌هایش، رفتارهایی که شبیه به طی کردن بازی نهنگ آبی است.» به گزارش این روزنامه هند از جمله کشورهایی است که بالاترین آمار جست‌وجوی آنلاین در مورد نهنگ آبی را دارد و حالا مقامات محلی در شهرهای مختلف مشغول مذاکره با سرویس‌دهندگان اینترنتی هستند تا برای محدود کردن دسترسی به این چالش چاره‌ای بیندیشند.
 
اما واهمه این چالش که حال معلوم نیست دقیقا چگونه پایش به زندگی شرکت‌کنندگان باز می‌شود، تنها به هند منحصر نیست. روزنامه سان انگلستان هم دو روز پیش در مطلبی به این موضوع پرداخت و نوشت: «هیچ مرگی در ارتباط با این بازی در انگلستان ثبت نشده است اما پلیس اخطارهای آنلاین برای مدارس و خانواده‌ها را  ارسال کرده است. در متن اخطار پلیس خطاب به والدین آمده: لطفا در مورد این بازی گوش به زنگ باشید و اگر احساس خطر کردید با فرزندان‌تان صحبت کنید.» در این نشریه راهنمایی برای والدین منتشر شده که بدانند چگونه در مورد «فشار گروهی» با کودکان‌شان صحبت کنند.
 
استیو، وبلاگ‌نویس و یکی از فعالان اینترنتی که از سال گذشته مشغول نوشتن در خصوص این بازی بوده است، پس از اخطارهای مکرر در خصوص این چالش این نکته را هم متذکر شده: «بسیاری از کسانی که با جست‌وجوی واژه نهنگ آبی به سایت من می‌رسند، نوجوانانی هستند که دنبال پیدا کردن این چالش می‌گردند. من از برخی از مخاطبان نوجوانم پرسیدم که چرا می‌خواهند وارد این بازی شوند؟ خیلی‌ها به دنبال تجربه هستند و برخی هم جواب‌های تلخ‌تری دارند. یکی از آنها در جوابم نوشت: «من از زندگی‌ام متنفرم، می‌شود بازی را شروع کنم؟» و یکی دیگر گفت: «من می‌خواهم بازی کنم، به هر حال برای کسی که مهم نیست چه بلایی قرار است سرم بیاید.»» پاسخ‌هایی که نشان می‌دهند برخی از شرکت‌کنندگان، به خاطر این بازی دست به خودکشی نمی‌زنند بلکه به دلیل تمایل اولیه به خودکشی به سراغ آن می‌روند.
 
نویسنده این وبلاگ برای مقابله با این چالش، بازی «نهنگ صورتی» را راه انداخته است تا هرقدر که می‌تواند، مخاطبانش را به زندگی امیدوار کند، در چالشی که او تعریف کرده، شرکت‌کننده در بازی هر روز باید یک کار دلنشین برای خودش انجام دهد. کارهایی که میل به زندگی را تقویت می‌کنند، از قدم زدن در هوای خوب گرفته تا صحبت کردن با دوستان و خریدن هدیه برای خود. این هم یکی از راه‌های مبارزه با نهنگ آبی است که مدت‌ها است خودش را نشان نمی‌دهد اما موج‌های ریز و درشتی که راه انداخته هنوز از شبکه‌های اجتماعی خودشان را عقب نکشیده‌اند.

قانون، سد راه دزدان علم

روزنامه شهروند: براساس این قانون، درصورت استفاده افراد از آثار متقلبانه در تهیه آثار علمی مجازات قانونی درنظر گرفته می‌شود قمی، عضو کمیسیون آموزش مجلس در گفت‌وگو با «شهروند»: مجریان باید بر اجرای قانون نظارت داشته باشند، اشکالات قانون بعد از اجرا مشخص می‌شود
مجلس تصویب کرد، رئیس‌جمهوری ابلاغ. دیروز حسن روحانی، رئیس‌جمهوری «قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی» را برای اجرا ابلاغ کرد تا کار مقاله‌نویسان تقلبی و پایان‌نامه‌نویس‌ها برای دانشجویان ارشد و دکترا، سخت‌تر از همیشه شود.
 
رئیس‌جمهوری دیروز در نامه‌های جداگانه‌ای به وزارت علوم و بهداشت و سازمان برنامه و بودجه کشور، دو قانون مصوب مجلس شورای اسلامی را جهت اجرا ابلاغ کرد. براین اساس، در اجرای اصل ١٢٣ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران «قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی»، برای اجرا به وزارت علوم تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و «قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی» جهت اجرا به سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ ‌شده است.
 
براساس قانون «پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی» که پیش از این در کمیسیون‌های حقوقی و قضائی، آموزش و تحقیقات، بهداشت و درمان و فرهنگی مجلس به تصویب رسیده بود، درصورت استفاده افراد از آثار متقلبانه در تهیه آثار علمی مجازات قانونی در نظر گرفته می‌شود. این لایحه در قالب یک ماده واحده و ۹ تبصره تهیه شده و هدف از آن، مقابله با تهیه، عرضه، فروش و واگذاری آثاری از قبیل رساله، پایان‌نامه، مقاله، طرح پژوهشی، کتاب و گزارش علمی است.
  
ادامه مطلب ...